BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
Predsjedavajući Izetbegović na Summitu Evropske narodne stranke u Bruxellesu
22.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će u četvrtak, 23. oktobra 2014. godine, na poziv predsjednika Evropske narodne stranke Josepha Daula, prisustvovati Summitu Evropske narodne stranke (EPP), koji će biti održan u Bruxellesu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji dodjele nagrada Crans Montana
17.10.2014 Otkad sam izabran za člana Predsjedništva BiH 2010. godine činio sam velike napore da unaprijedim pomirenje i reintegraciju, kao i da povratim povjerenje među ljudima u mojoj zemlji. Također sam se trudio da promovišem evropske integracije i podstičem dijalog, saradnju i međusobno razumijevanje na Zapadnom Balkanu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Mađarske u BiH Józsefa Négyesija
15.10.2014 Predsjedavajući Izetbegović je političke odnose i saradnju BiH i Mađarske ocijenio veoma dobrim, te izrazio očekivanje da će se u narednom periodu i ekonomska saradnja dvije zemlje dodatno intenzivirati. Zahvalio je za pomoć koju su vlada i narod Mađarske uputili Bosni i Hercegovini povodom velikih poplava u maju ove godine.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je šefa delegacije Evropske unije u BiH Petera Sørensena i visokog predstavnika u BiH dr....
15.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas, u odvojenim susretima, šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU ambasadora Petera Sørensena i visokog predstavnika u BiH dr. Valentina Inzka, u čijoj pratnji je bio i njegov prvi zamjenik ambasador David Robinson.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u odvojenim ceremonijama primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Francuske...
14.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je novoimenovanim ambasadorima zaželio toplu dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanje da će tokom njihovog mandata veoma dobri odnosi, koje BiH ima sa ovim državama, nastaviti da se razvijaju i da će uzajamna saradnja na svim poljima biti dodatno unaprijeđena.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini...
13.10.2014 Predsjedavajući Izetbegović je zaželio dobrodošlicu novoizabranom ambasadoru Švicarske Konfederacije, poželjevši mu uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora, zajednički je ocijenjeno da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje.

 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.