BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na NATO konferenciji pod nazivom „Društveni mediji: Šta oni znače za partnerske...
23.4.2014 Ubijeđen sam da je tema konferencije pravodobna i izuzetno korisna. Ne smijemo zanemariti činjenicu u kojoj su mjeri društvene mreže i socijalni mediji sudjelovali u promjenama društvene realnosti u raznim zemljama svijeta. Realnosti koja je prije samo nekoliko godina izgledala nepromjenljiva.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je ambasadora Republike Grčke u BiH Karolosa Gadisa
22.4.2014 Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Grčke, kao i euroatlanskim perspektivama naše zemlje. Ambasador Gadis je ovom prilikom izvjestio predsjedavajućeg Izetbegovića o dosadašnjim rezultatima grčkog predsjedavanja Evropskom unijom, kao i aktivnostima koje slijede u narednom periodu. Ponovio je snažnu podršku svoje zemlje bosanskohercegovačkom euroatlanskom putu kao suverene i jedinstvene zemlje.
Saopćenje za javnost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića
18.4.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najoštrije osuđuje Odluku Vlade entiteta RS kojom se protivustavno i protivzakonito uređuje oblast prijave i odjave prebivališta. Ova odluka je antidejtonska sa očiglednom namjerom diskriminirajuće primjene, a u cilju nastavka i legalizacije etničkog čišćenja i genocida provedenog na teritoriji entiteta RS.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je Predsjednika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Ismeta Bajramovića
18.4.2014 Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj i socio-ekonomskoj situaciji u našoj zemlji. Ocijenjeno je da se mora smanjiti rastrošnost u zemlji, da mora biti pravde i pravičnosti jednako za sve, kao i da se moraju uložiti maksimalni napori u povećanju broja radnih mjesta u što skorijem periodu. Ocijenjeno je i da su mjere na osiguranju političke stabilnosti, te poboljšanju poslovnog i pravnog ambijenta u zemlji važni koraci u tom pravcu.
Čеstitkа člаnа Prеdsјеdništvа BiH iz Rеpublikе Srpskе Nеbојšе Rаdmаnоvićа Nјеgоvој svеtоsti pаtriјаrhu srpskоm Irinејu pоvоdоm Uskrsа
17.4.2014 Nеkа prаznik Kristоvоg uskrsnuća pоkаžе put svim Srbimа i drugim prаvоslаvnim vјеrnicimа u prеvlаdаvаnju pоstојеćih društvеnih tеškоćа, tе budе nаš mоrаlni pоdstrеk zа uspоstаvоm duhоvnоg јеdinstvа srpskоg nаrоdа i zајеdničkоg rаzumiјеvаnjа s drugim lјudimа i nаrоdimа nа оvim prоstоrimа u intеrеsu svеоpćеg nаprеtkа u budućnоsti.
Povodom predstojećeg pravoslavnog praznika Uskrsa, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio čestitku mitropolitu...
17.4.2014 Vama lično, svećenicima pravoslavne crkve u BiH i pravoslavnim vjernicima u našoj zemlji, čestitam Uskrs i želim da ga provedete u miru, blagostanju i radosti, zajedno sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.


Prirodne i kulturne znamenitosti BiH
 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.