BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića
29.8.2014 Od izuzetne je važnosti naše današnje okupljanje u Mostaru s namjerom da potpišemo Deklaraciju o ulozi države u rješavanju pitanja nestalih usljed oružanih sukoba i povreda ljudskih prava, u povodu 30. augusta - Međunarodnog dana nestalih osoba.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović boravit će u petak, 29. avgusta 2014. godine, u Mostaru
28.8.2014 Programom koji počinje u 11 sati, u Vijećnici grada Mostara, planirana su obraćanja predsjedavajućeg Izetbegovića, predsjednika Josipovića, Vujanovića i Nikolića, te predsjedavajućeg i generalne direktorice Međunarodne komisije za nestale osobe, predstavnika Regionalne koordinacije porodica nestalih osoba sa područja bivše Jugoslavije, UN-a i OSCE-a.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas se u Ankari sastao s generalnim direktorom turske Ziraat banke Hüseyinom Aydınom i...
28.8.2014 Predsjedavajući Izetbegović je od rukovodećih ljudi TIKA-e i Ziraat banke zatražio da intenziviraju aktivnosti i povećaju investicije u našoj zemlji, naročito u projekte obnove i oporavka, te razvojne projekte u oblasti poljoprivrede i stočarstva, imajući u vidu velike nerealizovane potencijale koje Bosna i Hercegovina ima u ovim oblastima.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Rolanda...
27.8.2014 Tokom susreta člana Predsjedništva Bosne Hercegovine Željka Komšića sa odlazećim ambasadorom Republike Francuske Rolandom Gillesom potvrđeni su dobri bilateralni odnosi između dvije države.
Člаn Prеdsјеdništvа BiH iz Rеpublikе Srpskе Nеbојšа Rаdmаnоvić primiо је dаnаs u nаstupnu pоsјеtu аmbаsаdоrа Ujedinjenog Kralјevstva Velike Britanije...
27.8.2014 Člаn Prеdsјеdništvа BiH Rаdmаnоvić је gоvоrеći о аktuеlnој situаciјi u Bоsni i Hеrcеgоvini izniо stаv dа је еkоnоmski rаzvој, а u оkviru njеgа i pitаnjа nеzаpоslеnоsti, pоdručје kоје trеbа priоritеtnо rјеšаvаti.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH Rolanda Gillesa
25.8.2014 Sagovornici su se, između ostalog, složili u ocjeni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Francuske prijatelјski, kao i da je Francuska uložila značajan napor da se ubrza proces evroatlantskih integracija, ne samo naše zemlјe, nego i cijele regije.

 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.