BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je zastupnicu u Bundestagu Marie Luise Beck
24.10.2014 Sagovornici su se složili da je od posebne važnosti postizanje dogovora oko mehanizma kordinacije institucija u procesu evropskih integracija, kako Bosna i Hercegovina ne bi dalje zaostajala na tom putu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović učestvovao je danas u Bruxellesu u radu proširenog summita Evropske...
23.10.2014 Na summitu je odato priznanje Joseu Manuelu Barrosu i Hermanu von Rompuyu za uspješno predsjedavanje Evropskom komisijom i Evropskim vijećem u proteklom mandatu. Summit je počeo minutom šutnje u znak sjećanja na nedavno preminulog predsjednika SDA Sulejmana Tihića.
Predsjedavajući Izetbegović na Summitu Evropske narodne stranke u Bruxellesu
22.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će u četvrtak, 23. oktobra 2014. godine, na poziv predsjednika Evropske narodne stranke Josepha Daula, prisustvovati Summitu Evropske narodne stranke (EPP), koji će biti održan u Bruxellesu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji dodjele nagrada Crans Montana
17.10.2014 Otkad sam izabran za člana Predsjedništva BiH 2010. godine činio sam velike napore da unaprijedim pomirenje i reintegraciju, kao i da povratim povjerenje među ljudima u mojoj zemlji. Također sam se trudio da promovišem evropske integracije i podstičem dijalog, saradnju i međusobno razumijevanje na Zapadnom Balkanu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Mađarske u BiH Józsefa Négyesija
15.10.2014 Predsjedavajući Izetbegović je političke odnose i saradnju BiH i Mađarske ocijenio veoma dobrim, te izrazio očekivanje da će se u narednom periodu i ekonomska saradnja dvije zemlje dodatno intenzivirati. Zahvalio je za pomoć koju su vlada i narod Mađarske uputili Bosni i Hercegovini povodom velikih poplava u maju ove godine.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je šefa delegacije Evropske unije u BiH Petera Sørensena i visokog predstavnika u BiH dr....
15.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas, u odvojenim susretima, šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU ambasadora Petera Sørensena i visokog predstavnika u BiH dr. Valentina Inzka, u čijoj pratnji je bio i njegov prvi zamjenik ambasador David Robinson.

 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.