BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji dodjele nagrada Crans Montana
17.10.2014 Otkad sam izabran za člana Predsjedništva BiH 2010. godine činio sam velike napore da unaprijedim pomirenje i reintegraciju, kao i da povratim povjerenje među ljudima u mojoj zemlji. Također sam se trudio da promovišem evropske integracije i podstičem dijalog, saradnju i međusobno razumijevanje na Zapadnom Balkanu.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Mađarske u BiH Józsefa Négyesija
15.10.2014 Predsjedavajući Izetbegović je političke odnose i saradnju BiH i Mađarske ocijenio veoma dobrim, te izrazio očekivanje da će se u narednom periodu i ekonomska saradnja dvije zemlje dodatno intenzivirati. Zahvalio je za pomoć koju su vlada i narod Mađarske uputili Bosni i Hercegovini povodom velikih poplava u maju ove godine.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je šefa delegacije Evropske unije u BiH Petera Sørensena i visokog predstavnika u BiH dr....
15.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas, u odvojenim susretima, šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU ambasadora Petera Sørensena i visokog predstavnika u BiH dr. Valentina Inzka, u čijoj pratnji je bio i njegov prvi zamjenik ambasador David Robinson.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u odvojenim ceremonijama primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Republike Francuske...
14.10.2014 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je novoimenovanim ambasadorima zaželio toplu dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanje da će tokom njihovog mandata veoma dobri odnosi, koje BiH ima sa ovim državama, nastaviti da se razvijaju i da će uzajamna saradnja na svim poljima biti dodatno unaprijeđena.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini...
13.10.2014 Predsjedavajući Izetbegović je zaželio dobrodošlicu novoizabranom ambasadoru Švicarske Konfederacije, poželjevši mu uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora, zajednički je ocijenjeno da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje.
Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na obilježavanju 9. oktobra, Svjetskog dana pošte
9.10.2014 Svim uposlenicima i menadžmentu BH Pošte čestitam 9. oktobar, Svjetski dan pošte. Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati današnjoj svečanosti, na kojoj se na poseban način sjećamo naših znamenitih velikana, ljudi koji su obilježili istoriju Bosne i Hercegovine.

 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.