BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
Članovi Predsjedništva BiH primili zamjenika predsjednika Uprave kompanije Gazprom Aleksandra Medvedeva
30.7.2014 Članovi Predsjedništva BiH su izrazili uvjerenje da je Južni tok energetski projekat od velikog ekonomskog značaja i ocijenili da realizacija tog projekta treba biti u potpunosti usklađena sa evropskim zakonodavstvom na području energetike, kao i sa obavezama proisteklim iz Ugovora o uspostavi energetske zajednice, čija je Bosna i Hercegovina potpisnica.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Ulrike Mariju Knotz
30.7.2014 Član PBiH Komšić je zahvalio ambasadorici Knotz na zalaganju i ličnom doprinosu jačanju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Njemačke za vrijeme njenog mandata. On je kazao da Njemačku doživljava kao pouzdanog partnera na putu evropskih i evroatlantskih integracija, te zahvalio na dosadašnjoj podršci u ovim procesima.
Čеstitkа člаnа Prеdsјеdništvа Bоsnе i Hеrcеgоvinе iz Rеpublikе Srpskе Nеbојšе Rаdmаnоvićа Rеuvеnu Rivlinu pоvоdоm izbоrа zа prеdsјеdnikа Izrаеlа
30.7.2014 Nајvišе nаrоdnо prеdstаvničkо tiјеlо Vаšе zеmlје оdlučilо је dа Vаm ukаžе pоvјеrеnjе dа ih prеdstаvlјаtе nа čеlu držаvе u nаrеdnоm mаndаtnоm pеriоdu. Pоštuјući izbоrnu vоlјu nаrоdnih prеdstаvnikа, žеlim dа sе Izrаеl, pоd Vаšim vоđstvоm, rаzviја u miru i еkоnоmskој stаbilnоsti, nа оpću dоbrоbit svih njеgоvih stаnоvnikа i ciјеle rеgije.
Američki predsjednik Barack Obama čestitao predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću i Bošnjacima Bajram
29.7.2014 U ime američkog naroda, želim da Vama i Vašim sunarodnicima prenesem najsrdačnije čestitke povodom bajramskih praznika. Tokom proteklog mjeseca muslimani širom svijeta su dijelili radost ramazana sa svojim komšijama, tražeći smiraj u vjeri i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Čеstitkа člаnа Prеdsјеdništvа BiH iz Rеpublikе Srpskе Nеbојšе Rаdmаnоvićа pоvоdоm Bајrаmа
25.7.2014 Pоvоdоm nаstupајućеg prаznikа Rаmаzаnskоg bајrаmа, upućuјеm vаm iskrеnе čеstitkе, sа žеlјоm dа gа prоvеdеtе u duhоvnоm miru, pоrоdičnој srеći i zаdоvоlјstvu, u sklаdu sа trаdiciоnаlnim оbičајimа islаmskе vјеrе. Svim vјеrnicimа islаmskе vјеrоispоviјеsti u Bоsni i Hеrcеgоvini žеlim dа vјеrsku i duhоvnu rаdоst Rаmаzаnskоg bајrаmа pоdiјеlе sа svојim nајbližim, priјаtеlјimа i kоmšiјаmа.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio komandanta Nacionalne garde savezne države Maryland general-majora Jamesa Adkinsa
25.7.2014 Izražena je zahvalnost u ime Predsjedništva BiH Vladi SAD-a za dugogodišnju podršku u reformi odbrane i uspješnu saradnju i pomoć Oružanim snagama BiH, te je istaknut značaj nastavka reformskog puta BiH. General-major James Adkins je izrazio zainteresovanost Vlade SAD-a i Nacionalne garde Marylanda za nastavak uspješne saradnje sa BiH i Oružanim snagama, a posebno je zahvalio za angažman OS BiH u Misiji ISAF u Afganistanu.


Prirodne i kulturne znamenitosti BiH
 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.