Telegrami, čestitke i zahvale

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić čestitao Božić

5.1.2018

„Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada se rodio Isus Hristos u tami Vitlejemske pećine i donio novu svjetlost među lјude. Božić je praznik koji posebno promoviše dvije klјučne vrijednosti – lјubav i mir.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić uputio je božićnu čestitku Nјegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, te svim vjernicima pravoslavne vjere.

„Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada se rodio Isus Hristos u tami Vitlejemske pećine i donio novu svjetlost među lјude. Božić je praznik koji posebno promoviše dvije klјučne vrijednosti – lјubav i mir. A to nam u ovim vremenima posebno treba. Ljubav da bismo razumjeli druge i drugačije i mir da bismo zajedno napredovali. Svi zajedno treba da budemo bolјi lјudi, da se suzdržavamo od sukoba, pokazujemo mnogo više tolerancije - da bi nam svima bilo bolјe. Neka dragi Bog svima vama i vašim porodicama podari svakog dobra, zdravlјa i sreće. Svim pravoslavnim Srbima u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji, našoj braći u Hrvatskoj i Crnoj Gori i širom svijeta, te svima koji slave iskreno čestitam Božić pozdravom: Mir Božji - Hristos se rodi!“, navodi se u božićnoj čestitki člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića.