Telegrami, čestitke i zahvale

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i u svijetu, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima

24.12.2020

 ’’Ovaj veliki blagdan simbolizira novi život i ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge i da budemo dostojanstveni. Uči nas da brinemo jedni o drugima i pomažemo onima koji su u nevolji i stanju nemoći.
Siguran sam da će ove godine blagdansko ozračje i njegova duhovna snaga biti prigoda da obnovimo i ojačamo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima.

Običaji koje smo naslijedili od naših predaka stoljećima nose iste poruke, a to je da poštujemo drugog i drugačijeg i da njegujemo običaje i tradiciju.

Proslava katoličkog Božića prigoda je da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti humanosti, mira i tolerancije, koje se stoljećima baštine u bosanskohercegovačkom društvu kroz multikulturalnost i multietičnost, na šta smo osobito ponosni. 

Neka nam vrijeme blagdana, kada vjernici šire duh ljubavi i mira, bude poticaj i dodatna snaga da se posvetimo zalaganju za one vrijednosti koje su ujedno duhovna i etička poruka Božića.

Sa najljepšim željama za dobro zdravlje, osobnu i obiteljsku sreću, još jednom upućujem svima iskrene čestitke u povodu Badnjaka i katoličkog Božića ”.