Telegrami, čestitke i zahvale

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio čestitku povodom Uskrsa

2.4.2021

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i u dijaspori, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima.

„Povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa, Vama, svim biskupima, svećenicima i vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i u svijetu, upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da ga proslavite s radošću, u zdravlju i miru sa svojim najbližima.

Ovaj veliki blagdan simbolizuje novi život i uči nas da poštujemo i uvažavamo jedni druge. Živimo u vremenu velikih iskušenja, ali uvjeren sam da će nam jedinstvo i posvećenost porodici pomoći da riješimo mnoge životne probleme i motivisati nas da pomognemo drugima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Ne smijemo zaboraviti nikada na bogatstvo multikulturalnosti i multietičnosti koje posjedujemo. Trebamo da cijenimo jedni druge i ponosimo se tradicijom i običajima koje smo naslijedili od naših predaka. Njegujmo to bogatstvo, budimo solidarni i tolerantni.

Sa najljepšim željama za dobro zdravlje i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima najiskrenije čestitke povodom Uskrsa“.