Telegrami, čestitke i zahvale

U povodu 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću

13.7.2021

"Poštovani predsjedniče Đukanoviću, Vama i vašem narodu upućujem najsrdačnije čestitke u povodu proslave Dana državnosti Crne Gore. Uvjeren sam da će se čvrsti i iskreni bilateralni odnosi naših zemalja i dalje razvijati i da će saradnja u različitim segmentima društva, posebno ekonomije i turizma, napredovati u bliskoj budućnosti.

Bosna i Hercegovina će nastaviti pružati veliku podršku Crnoj Gori u reformskim procesima na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.

Vi ste primjer upornosti i snage drugim državama regije! Pokazali ste značajan uspjeh u razvoju svoje državnosti osiguranjem jedinstva i dobrobiti vašim građanima, kao i sigurnosti pristupanjem u članstvo NATO-a.  

Još jednom, uime svih građana i građanki Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, Vama i vašem narodu želim sretan Dan državnosti Crne Gore".