Govori

Здравица предсједавајућег Предсједништва БиХ Борислава Паравца на вечери у поводу замјене снага SFOR-а снагама ЕУ

 Екселенције, 

Даме и господо, 

Дижем ову чашу за свјетлију и просперитетнију будућност Босне и Херцеговине и њених народа, будућност у оквиру демократске заједнице земаља и народа Европе.

Користим ову прилику да се Савјету безбједности УН, НАТО-у и свим земљама које су учествовали у мировној мисији у Босни и Херцеговини, захвалим на свему што су до сада учинили и чине за нашу земљу.

Посебно ми је задовољство што могу да истакнем цивилизацијски и пријатељски однос народа и власти Босне и Херцеговине према свим припадницима међународних снага и институцијама међународне заједнице у Босни и Херцеговини.

Поздрављам будуће мисије ЕУФОР-а под покровитељством ЕУ и опредјељење НАТО-а за наставак помоћи и подршке Босни и Херцеговини.

Увјерен сам да ће будуће војне мисије даље унаприједити мир и укупну безбједност у нашој земљи, започете реформе у одбрани и сектору безбједности, и значајно оспособити домаће институције и снаге у области одбране и безбједности, а све у циљу приближавања БиХ европским и евро-атланским интеграцијама. 

Живјели!