1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Podrška zahtjevu SUBNOAR BiH

Podršku ovom zahtjevu dao je i član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić. On je, u pismima upućenim Vladi i Parlamentu Federacije BiH, između ostaloga, istakao: «U potpunosti podržavam prijedlog SUBNOAR Bosne i Hercegovine jer smatram da nosioci Partizanske spomenice 1941. treba da budu obuhvaćeni ovim Zakonom, sa pravima koja budu utvrđena za nosioce Zlatnog ljiljana

 Organizacija SUBNOAR Bosne i Hercegovine uputila je zahtjev nadležnim institucijama Federacije Bosne i Hercegovine da nosioci Partizanske spomenice 1941. budu obuhvaćeni Zakonom o pravima dobitnika najviših ratnih priznanja i članova njihovih porodica, koji će tijekom ovoga mjeseca biti razmatran u oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.  

Podršku ovom zahtjevu dao je i član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić. On je, u pismima upućenim Vladi i Parlamentu Federacije BiH, između ostaloga, istakao: 

«U potpunosti podržavam prijedlog SUBNOAR Bosne i Hercegovine jer smatram da nosioci Partizanske spomenice 1941. treba da budu obuhvaćeni ovim Zakonom, sa pravima koja budu utvrđena za nosioce Zlatnog ljiljana.  

Njima ta prava pripadaju kao borcima obrambeno-oslobodilačkog i antifašističkog rata 1941-1945, čijom borbom je izvojevana sloboda i udareni temelji Bosne i Hercegovine. 

Također, nosioci Zlatnog ljiljana, kao najvišeg priznanja obrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, baštine tradiciju antifašizma i odbranili su neovisnost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Stoga očekujem da Vlada i Parlament Federacije Bosne i Hercegovine podrže prijedlog organizacije SUBNOAR Bosne i Hercegovine.»