1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Članovi Predsjedništva BiH posjetili Rijaset Islamske zajednice i Mitropoliju dabrobosansku

Stav poglavara Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve je da je postojanje Međureligijskog vijeća BiH opravdano i samim time uskoro bi opet moglo početi s radom
 Članovi Predsjedništva BiH posjetili su Rijaset Islamske zajednice i Mitropoliju dabrobosansku gdje su se sastali sa reis-l-ulemom Mustafom ef. Cerićem i mitropolitom dabrobosanskim Nikolajem.

Stav poglavara Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve je da je postojanje Međureligijskog vijeća BiH opravdano i samim time uskoro bi opet moglo početi s radom.

Predsjedništvo BiH je ocijenilo da postoje mnoge institucije u BiH koje bi aktiviranjem i međusobnom koordinacijom mogle povući neke stvari naprijed. Ocijenili smo da je za razvoj BiH značajna aktivna uloga Međureligijskog vijeća, kao organizacije koja pored religijskog ima i značajan politički udio u stvaranju okvirnog miljea u BiH, kazao je prilikom posjete predsjedatelj Predsjedništva BiH Borislav Paravac.

Reis-l-ulema Mustafa ef. Cerić naglasio je da je Vijeće uradilo veliku stvar, jer osim što je nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma prenosilo pozitivne vibracije u BiH i svijetu, prvi su donijeli na Balkanu Zakon o slobodi vjera.

Uradili smo puno lijepih stvari i nadamo se da ćemo i dalje imati lijepu i pozitivnu ocjenu rada Vijeća kako u BiH tako i u inostranstvu, kazao je mitropolit dabrobosanski Nikolaj.

 foto galerija