Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je u Sarajevu ambasadora Republike Turske u BiH Ahmeta Yildiza
Dokument objavljen: 15.2.2012
Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima dvije zemlje. Istaknuta je potreba daljeg rada na jačanju i unapređenju dobrih bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Tokom sastanka razgovarano je o unutrašnjopolitičkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Izražena je obostrana želja za brz napredak Bosne i Hercegovine na evropskom putu. Pored toga, razgovarano je o situaciji i odnosima u regiji u svjetlu evropskih integracija.

Jedna od tema sastanka bila je i priprema za održavanje trilateralnog sastanka Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske, koji ove godine treba da bude održan u Bosni i Hercegovini.

Posebna tema sastanka je pitanje rješenja vojne imovine, koju je turski ambasador pokrenuo kao koordinator zemalja članica NATO-a u Bosni i Hercegovini. Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Radmanović je rekao da to pitanje treba rješavati zajedno sa drugom imovinom uz napomenu da to pitanje nije u nadležnosti Predsjedništva BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji na Bliskom Istoku.

Foto galerija

 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2014.