Saopćenja

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je razgovarao sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) za Zapadni Balkan lordom Stuartom Peachom u okviru Diplomatskog foruma u Antaliji

1.3.2024

Razgovarajući o predstojećem sastanku Evropskog vijeća u Briselu, dr. Denis Bećirović je naglasio da su evropski put Bosne i Hercegovine i istrajavanje na evroatlantskoj budućnosti dugoročna geopolitička investicija u evropski mir, stabilnost i prosperitet. On je istaknuo da će proces EU integracija ojačati stabilnost na Zapadnom Balkanu.
Specijalni izaslanik premijera UK za Zapadni Balkan lord Stuart Peach je rekao da UK, kao država koja je jedan od svjedoka Dejtonskog mirovnog sporazuma, podržava evroatlantski put naše zemlje i da  ostaje snažan saveznik Bosne i Hercegovine. Lord Peach je, između ostalog, rekao da će UK raditi na podršci miru i jačanju demokratizacije u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović zahvalio je na kontinuiranoj podršci UK nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.