Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primili u posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH sa sjedištem u Moskvi Ahmeda Abdulrahmana Mahmooda Ismaeela Alsaatija

4.3.2024

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da su bilateralni odnosi BiH i Kraljevine Bahrein dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. Zajednički je istaknut interes za jačanje i razvijanje bilateralne saradnje u svim oblastima, na obostranu korist dvije zemlje. Naglašena je potreba jačanja saradnje na ekonomskom planu, za šta postoje realne mogućnosti, te je u tom smislu potrebno intenzivirati posjete na političkom nivou, kao i između poslovnih ljudi.

Ovom prilikom, članovima Predsjedništva BiH ambasador Kraljevine Bahrein za BiH Alsaati prenio je pozdrave bahreinskog kralja Hamada bin Isaa Al Khalifa, te pozvao članove Predsjedništva BiH u zvaničnu posjetu Bahreinu.

Ambasador Alsaati je naglasio veliku zainteresovanost investitora iz Bahreina za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Sagovornici su se složili da treba iskoristiti potencijale i raspoložive investicijske projekte iz Bosne i Hercegovine, te kroz direktne susrete početi konkretnu saradnju i zajedničke projekte. Od obostranog interesa bilo bi unapređenje saradnje u prehrambenoj industriji i turizmu.

 

Na sastanku je naglašeno da bi jačanje odnosa dvije zemlje bilo podstaknuto otvaranjem diplomatskog predstavništva Kraljevine Bahrein u BiH.

3 FOTO GALERIJA