Saopćenja

Član PBiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović susreo se sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u BiH Christianom Hellbachom i ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwardom Fergusonom

18.11.2014

Ambasadori su ovom prilikom čestitali dr. Čoviću na preuzimanju dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, te poželjeli uspjeh u budućem radu i djelovanju u BiH, kao i ispunjavanju obaveza na putu ka evroatlantskim integracijama.
Na sastanku je razgovarano o njemačko-britanskoj inicijativi, implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostavljanja efikasne vlasti u BiH, kao i o drugim obavezama BiH, prije svega o uspostavljanju mehanizma koordinacije.

Dr. Čović je izrazio optimizam da će Predsjedništvo BiH nastojati, u odnosima povjerenja i punog uvažavanja, raditi na obavezama BiH i njenom evroatlantskom putu, a sve u interesu BiH, njenih naroda i građana, odnosno njene, kako političke, tako i institucionalne budućnosti i sigurnosti.

Također je istaknuta potreba što hitnijeg uspostavljanja vlasti, od nivoa kantona do nivoa BiH.

Na kraju razgovora je ocijenjeno da budućnost BiH, njenih naroda i građana, stoji prije svega na domaćim institucijama, a temelj svega je izgradnja političkih odnosa i atmosfere punog povjerenja, međusobnog uvažavanja i dogovaranja, s ciljem ubrzanja reformskih procesa i napretka u BiH.

2 FOTO GALERIJA