Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović sastao se sa ambasadorom Švedske u BiH Fredrikom Schillerom

18.11.2014

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Kraljevine Švedske u BiH Fredrikom Schillerom i gospodinom Torbjörnom Sohlströmom, generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Švedske.

Gosti su čestitali dr. Čoviću na izboru i preuzimanju dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini.

Dr. Čović je informisao sagovornike o sastancima koji se intezivno sprovode unutar stranaka koje su osvojile najveći broj glasova na ovim izborima, kako bi se što prije formirala vlast na svim nivoima BiH.

Ključna životna pitanja moraju se rješavati što prije da se BiH otvori put napretka, unutrašnje organizacije i stabilnosti. Očekujem da će ono što zagovaraju hrvatske stranke, u interesu sva tri naroda u BiH, pomoći na ubrzanju puta za dobivanje kandidatskog statusa za EU, naglasio je dr. Čović.

2 FOTO GALERIJA