Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović razgovarao sa zamjenikom šefa Delegacije Evropske unije u BiH Renzom Daviddijem

19.11.2014

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi čestitao je dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, i poželio uspjeh u budućem radu i djelovanju u BiH.
Na sastanku je razgovarano o njemačko-britanskoj inicijativi, implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostave efikasne vlasti u BiH, kao i ispunjavanju obaveza BiH na putu ka evroatlantskim integracijama. Razgovaralo se i o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i procesu formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora.

Dr. Čović je kazao kako treba što hitnije uspostaviti vlast u BiH na svim nivoima, od nivoa kantona do nivoa BiH. Budućnost BiH i njenih naroda i građana stoji prije svega na domaćim institucijama. Potrebno je raditi na obavezama BiH i njenom evroatlantskom putu, jer je to cilj BiH.

Socijalne i ekonomske reforme, te EU integracije, jedini su i pravi put za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, a na dobrobit svih njenih naroda i građana, zaključeno je na sastanku.

2 FOTO GALERIJA