Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčákom

19.11.2014

Ministar Lajčák je čestitao dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, te mu poželio uspjeh u budućem radu.
Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i procesu formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora.

Dr. Čović je kazao kako treba što hitnije uspostaviti vlast u BiH na svim nivoima, od nivoa kantona do nivoa BiH. Potrebno je raditi na obavezama BiH i njenom evroatlantskom putu, jer je to cilj BiH, njenih naroda i građana.

Intenzivno se sprovode sastanci sa strankama koje su osvojile najveći broj glasova na ovim izborima, kako bi se što prije formirala vlast na svim nivoima BiH, rekao je dr. Čović.

Obostrana je ocjena da nove vlasti u BiH treba formirati brzo, kako bi se počeli rješavati svi ekonomski i socijalni problemi, te stvorila pravno sigurna i funkcionalna država BiH koja će ubrzano krenuti ka ispunjenju svih obaveza za pristup evroatlantskim integracijama.

2 FOTO GALERIJA