Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio fra Lovru Gavrana, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene

8.12.2014

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović razgovarao je s fra Lovrom Gavranom, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene.
Fra Lovro Gavran, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, čestitao je dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, te mu poželio puno uspjeha u budućem radu.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, nužnosti što skorije uspostave vlasti, socioekonomskim prilikama, kao i svim drugim životnim pitanjima.

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je postojanosti Hrvata, stvaranju uslova za smanjenje iseljavanja porodica, a posebno mladih, te osiguranje nužnih pretpostavki za normalan život u BiH, a posebno u provinciji Bosni Srebrenoj.

Razgovarano je i o pitanju sistematskog rješavanja zdravstvenog i penzionog osiguranja vjerskih djelatnika unutar BiH. S tim u vezi, dr. Čović je izrazio spremnost i nesebičnu pomoć u rješavanju navedene problematike.

Svjesni koliko je u ovakvim trenucima važna sinergija na svim nivoima i u svim strukturama, političkim i vjerskim, ovim susretom se želi ohrabriti sve ljude dobre volje da zajedničkim snagama doprinose rastu mira i dobra, zaključeno je na ovom sastanku.

2 FOTO GALERIJA