Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović sastao se s političkim direktorom za Zapadni Balkan i Tursku Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke dr. Ernstom Reichelom

8.12.2014

Direktor Reichel je čestitao dr. Čoviću izbor za člana Predsjedništva BiH i poželio mnogo uspjeha u radu u ovim teškim vremenima.
Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, te prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini, a posebno o implementiranju izbornih rezultata u kontekstu brze uspostave efikasne vlasti u BiH.

Ocijenjeno je kako su briga za mlade, socijalne i ekonomske reforme, te proces EU integracija jedini put koji vodi prema boljoj budućnost Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o značaju novog pristupa Bosni i Hercegovini, koji je predložen i iniciran od britanske i njemačke vlade, a kasnije i usvojen kao pravac djelovanja Evropske unije prema BiH.

Dr. Čović je istakao apsolutnu opredijeljenost i spremnost da Bosna i Hercegovina unutar svojih institucija bude ta koja će predvoditi cjelokupan proces, svakako uz pomoć Evropske unije.

Uz izraženo zadovoljstvo zbog susreta, dogovoreni su uslovi za nastavak saradnje i dalju dobru komunikaciju dvije zemlje.

2 FOTO GALERIJA