Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović razgovarao s visоkim prеdstаvnikom u BiH Vаlеntinom Inzkom

8.12.2014

Visoki predstavnik je čestitao dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.
Tokom ovog susreta razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u BiH, implementiranju izbornih rezultata, s naglaskom na uspostavi efikasne vlasti na svim nivoima, o čemu će, između ostalog, biti riječi na predstojećem sastanku Vijeća za implementaciju mira u BiH.

Dr. Čović je informisao visokog predstavnika o procesu uspostave vlasti, te istaknuo kako među političkim akterima postoji snažna saglasnost oko prioriteta rada budućih vlada u BiH, a to je svakako evroatlantski put Bosne i Hercegovine i ispunjavanje traženih preduslova. Napore unutar BiH treba usmjeriti na socijalno-ekonomska pitanja i rješavanje pitanja visoke nezaposlenost među mladima, poboljšati koordinaciju ekonomske i fiskalne politike, te stvoriti bolje okruženje za preduzetništvo u BiH.

Zajednički je zaključeno kako buduće vlasti moraju provesti reforme koje će rezultirati napretkom BiH na njenom evropskom putu, a u interesu njenih naroda i građana.

2 FOTO GALERIJA