Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eida M. Al-Thakafija u oproštajnu posjetu

30.12.2014

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Čović i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid M. Al-Thakafi su ocijenili kako su dosadašnji odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije prijateljski, te izrazili uvjerenost kako će se nastaviti i u budućnosti.
Učesnici sastanka su iskoristili ovu završnu posjetu da bi još jednom istakli kako u odnosu ove dvije zemlje postoji značajan prostor za proširenje privredne saradnje, te kako buduća saradnja treba biti usmjerena u intenziviranje tih odnosa.

Razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji i procesu formiranja vlasti, te je zajednički ocijenjeno kako dodatna pažnja treba biti usmjerena ka mladima i njihovom ostanku u Bosni i Hercegovini.

Dr. Čović je uputio iskrenu zahvalu ambasadoru Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eidu M. Al-Thakafiju za dosadašnji angažman u BiH, te mu poželio sreću u budućem radu.

 

1 FOTO GALERIJA