Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechija

15.1.2015

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Čović i ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio su ocijenili da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske izrazito prijateljski.
Razmijenjena su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i procesu uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini. Naglasak je bio i na sigurnosnom segmentu ovog dijela Evrope, a tragom i nedavnih terorističkih događanja u Parizu.

Ambasador Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio je iskoristio ovu priliku i informisao dr. Čovića o nedavno održanim predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj. S obzirom na to da su se isti, uz otežavajuće okolnosti zbog ograničenog broja glasačkih mjesta, održavali i unutar Bosne i Hercegovine, razgovaralo se o mogućnostima zakonskog rješavanja navedenog problema u što skorije vrijeme.

2 FOTO GALERIJA