Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio ambasadoricu SAD-a u BiH Maureen E. Cormack u nastupnu posjetu

21.1.2015

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović čestitao je ambasadorici Cormack preuzimanje dužnosti ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država, u ovome, za Bosnu i Hercegovinu, značajnom trenutku.
Ambasadorica Cormack je čestitala dr. Čoviću preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Razgovaralo se o političkoj situaciji i odnosima unutar Bosne i Hercegovine.

Član PBiH dr. Čović je informisao ambasadoricu o trenutnim aktuelnostima u vezi uspostave vlasti na svim nivoima BiH, procesu evropskih integracija, nužnosti izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, kao i aktivnostima na usaglašavanju Izjave Predsjedništva BiH, a u skladu sa zaključcima Vijeća za vanjske poslove Evropske unije.

Učesnici sastanka su posebno istakli nužnost pokretanja socioekonomskih i institucionalnih reformi u Bosni i Hercegovini. Uslovi za ekonomsko i privredno jačanje Bosne i Hercegovine su izgradnja i jačanje pravno uređene države, što će osigurati nove investicije

Član PBiH dr. Čović je poželio sreću u budućem radu novoj ambasadorici, te izrazio uvjerenost u nastavak dobre saradnje s američkom administracijom u Bosni i Hercegovini.

3 FOTO GALERIJA