Saopćenja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović razgovarao s ambasadoricom Norveške u BiH Vibeke Lilloe

4.2.2015

Ambasadorica Norveške u Bosni i Hercegovini Vibeke Lilloe je čestitala dr. Čoviću na dobrim izbornim rezultatima, kao i pozitivnoj atmosferi koja se vidno osjeti u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, te je izrazila nadu i želju da se ista prenese i na ostale institucije u BiH.
Istakla je da je Norveška posebno zainteresovana za saradnju u okviru pravosuđa, sigurnosti, ekonomskog razvoja, civilnog društva, ali i za projekte koji će primarno omogućiti nova radna mjesta za mlade i žene. Poseban naglasak je stavljen na rješavanje problema dvije škole pod jednim krovom diljem Bosne i Hercegovine.

Dr. Čović je zahvalio ambasadorici Lilloe za dobru saradnju, te je informisao o velikom broju žena koje su u hrvatskom korpusu aktivno, putem poslaničkih mandata i dužnosti, uključene u svakodnevni politički život. Također, informisao ju je o trenutnom stanju po pitanju procesa formiranja vlasti na svim nivoima, kao i nužnosti što skorije izmjene Izbornog zakona.

Ambasadorica je zahvalila na konstruktivnom i sadržajnom sastanku, te je dr. Čoviću zaželjela uspjeh u budućem radu.

2 FOTO GALERIJA