Saopćenja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu ambasadora Švicarske u BiH Heinricha Maurera

4.2.2015

Ambasador Švicarske u BiH Heinrich Maurer je zahvalio dr. Čoviću za priliku da se kao novi ambasador Švicarske lično predstavi i još jednom potvrdi čvrsto opredjeljenje za blisku saradnju naše dvije zemlje.
Učesnici sastanka su potvrdili da je budućnost Bosne i Hercegovine čvrsto vezana uz evroatlantske integracije, te su naglasili izuzetan značaj nedavno usvojene Izjave Predsjedništva Bosne i Hercegovine o procesu integrisanja u Evropsku uniju.

Dr. Čović je informisao ambasadora Maurera o procesu implementacije izbornih rezultata u Bosni i Hercegovini i trenutnoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji.

Ambasador Maurer se osvrnuo na činjenicu da je Švicarska domovina velikog broja dobro integrisanih useljenika iz naše zemlje, te da postoji velika zainteresovanost švicarskog tržišta za povećavanje trgovinske razmjene i ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

Zajednički je ocijenjeno da će dobra saradnja ove dvije zemlje biti nastavljena i u budućim zajedničkim aktivnostima i projektima.

2 FOTO GALERIJA