Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio ambasadora Republike Grčke u Bosni i Hercegovini Karolosa Gadisa

5.2.2015

Ambasador Grčke u Bosni i Hercegovini Karolos Gadis čestitao je dr. Čoviću uspjeh na predsjedničkim izborima u svoje lično ime, ali i u ime predsjednika Carolosa Papulasa, koji je u prethodnom periodu uputio i pisanu čestitku dr. Čoviću.
Također, informisao je člana PBiH dr. Dragana Čovića o izboru novoga predsjednika države već naredne sedmice, te kako u skorom periodu kreću pregovori u vezi s konačnim rješavanjem pitanja vanjskog duga Grčke.

Dr. Čović je zahvalio za upućene čestitke, te izrazio veliku zahvalnost zbog činjenice da naše dvije zemlje nemaju otvorenih bilateralnih pitanja. Iskoristio je priliku i informisao ambasadora o procesu uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini, te o ulozi Predsjedništva BiH u procesu evropskih integracija.

Učesnici sastanka su zaključili kako samo zajedno, uz pomoć svih prijatelja, Bosna i Hercegovina može nastaviti započetim putem prema naprijed.

2 FOTO GALERIJA