Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu komandanta EUFOR-a general-majora Johanna Luifa

5.2.2015

General-major Johann Luif zahvalio je dr. Čoviću za mogućnost da se danas susretnu, te ga obavijestio kako je u prethodnom periodu već imao priliku da se službeno susretne s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Ivanićem i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Bakirom Izetbegovićem.
EUFOR je spreman u potpunosti nastaviti pružati pomoć Bosni i Hercegovini u okviru svoje misije, rekao je general-major.

Dr. Čović je istakao spremnost Predsjedništva BiH da, kao ustavno nadležna institucija, preduzme sve što je u njegovoj ingerenciji da pomogne EUFOR-u u Bosni i Hercegovini, te kako je upravo u području Oružanih snaga došlo do jedne od najuspješnijih reformi, koja je odraz duha BiH.

Zajednička je ocjena kako je uloga Oružanih snaga u Bosni i Hercegovini vrlo značajna, što se posebno pokazalo i u prošlogodišnjim poplavama u Bosni i Hercegovini, ali i da postoji značajan prostor za poboljšanje, posebno po pitanju opremljenosti vojnom opremom.

Uz izraženo zadovoljstvo dosadašnjom komunikacijom, sagovornici su izrazili uvjerenost u nastavak dobre saradnje.

2 FOTO GALERIJA