Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio ambasadora Republike Austrije u BiH Martina Pammera

10.3.2015

Ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer zahvalio je dr. Čoviću za današnji sastanak, te mu poželio uspjeh u obavljanju predsjedničke dužnosti u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Učesnici današnjeg sastanka su razgovarali o trenutnom procesu uspostave vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, procesu stabilizacije i pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, kao i o postojećem zahtjevu za prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Dr. Čović i ambasador Pammer su se složili kako je upravo Predsjedništvo BiH zauzelo vrlo bitnu ulogu u procesu evropskih integracija, te je upravo što skorije formiranje vlasti nužno kako bi se krenulo s provedbom Izjave Predsjedništva Bosne i Hercegovine o opredijeljenosti za evropski put, a koja je usvojena i u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

2 FOTO GALERIJA