Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio je specijalnog predstavnika francuskog MVP-a za ekonomske odnose sa zemljama Balkana Alaina Richarda

20.4.2015

Dr. Čović je poželio dobrodošlicu gospodinu Richardu i izrazio zadovoljstvo što je privredna saradnja tema razgovora. Između BiH i Republike Francuske nema otvorenih političkih pitanja, a podrška Republike Francuske znači mnogo na evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Iskazao je vjerovanje kako vrata koja su se Bosni i Hercegovini otvorila prema EU trebamo iskoristiti još ove godine.
Gospodin Richard je prenio pozitivno raspoloženje Francuske za unapređenje trenutne slabe privredne prisutnosti u BiH, te istaknuo da su mogućnosti vrlo velike, posebno u infrastrukturnim projektima i projektima od javnog interesa. Smatra kako predstojeće susrete vlade i privrednika BiH i Republike Francuske treba uvelike iskoristiti.

Na kraju sastanka, gospodin Richard je zahvalio dr. Čoviću za sastanak, te prenio kako će predstavnici Republike Francuske biti prisutni na svim značajnim sastancima u regiji, što će biti dodatna prilika za dalje unapređenje naših bilateralnih odnosa.

2 FOTO GALERIJA