Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio šeficu Odjela za proširenje Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Fionu McIlwham i ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Edwarda Fergusona

10.6.2015

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović poželio je dobrodošlicu gospođi McIlwham, te izrazio potpunu i bezuslovnu predanost postojećim i budućim reformskim procesima na putu Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji.

Na sastanku je razgovarano o pojedinačnim aspektima integracijskih reformi, od nivoa kantona do nivoa BiH. Dr. Čović je potvrdio prvenstvenu važnost novih privrednih i socijalnih rješenja, ali i svih ostalih pitanja, poput izmjena izbornog zakonodavstva i usvajanja efikasnog i efektivnog mehanizma koordinacije, provedbe presuda Evropskog suda za ljudska prava, te Statuta grada Mostara. 

Ovom prilikom ponovno je potvrđena jasna opredijeljenost Bosne i Hercegovine da iskoristi novu inicijativu Evropske unije, te kroz hitno provođenje reformi ostvari napredak na svom evropskom putu.

2 FOTO GALERIJA