Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović primio zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Hoyta B. Yeea i ambasadoricu SAD-a u BiH NJ.E. Maureen Cormack

10.6.2015

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović poželio je gospodinu Yeeu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i izrazio zadovoljstvo zbog ovog susreta.

Tema sastanka bila je aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini, te predstojeće obaveze na evropskom putu. Poseban naglasak stavljen je na privredne i socijalne reforme, koje je potrebno sprovesti u što skorijem roku na svim nivoima vlasti u BiH. Važnost je dana i rješenju svih ostalih pitanja, koja će omogućiti približavanje Evropskoj uniji.

Gospodin Yee potvrdio je dosadašnju čvrstu podršku SAD-a evropskoj integraciji BiH i pojedinim institucijama koje su u obavezi sprovesti neophodne reforme.

Dr. Čović izrazio je neupitnu opredijeljenost za sprovođenje svih reformskih procesa, s ciljem napretka Bosne i Hercegovine u okviru procesa pridruživanja Evropskoj uniji. 

4 FOTO GALERIJA