Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović prisustvovao sastanku Proširenog summita Evropske narodne stranke

17.3.2016

Dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, prisustvovao je sastanku Proširenog summita Evropske narodne stranke, na čijem su dnevnom redu bile pripreme za sastanak Evropskog vijeća, koji će biti održan 17. i 18. marta 2016. godine.

Domaćin summita bio je predsjednik Evropske narodne stranke Joseph Daul, a među zvanicama su bili i njemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Mađarske Viktor Orban, lider opozicije u Sloveniji Janez Janša, predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk, te prеdsјеdnik Еvrоpske komisije Jean-Claude Juncker.

Na marginama Proširenog summita, dr. Čović se susreo s poslanicima Evropskog parlamenta iz Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, Ivom Stierom, Dubravkom Šuicom, Jozom Radošem i Toninom Piculom.

Dr. Čović je ovom prilikom zahvalio hrvatskim evroparlamentarcima na neizmjernom doprinosu i podršci koju su pružili Bosni i Hercegovini tokom procesa predaje zahtjeva za članstvo u EU, te koju nastavljaju pružati u nastojanjima da BiH u 2017. godini dobije status zemlje kandidata.

3 FOTO GALERIJA