Saopćenja

Saopćenje iz Kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića

1.12.2016

Poziv za dostavljanje radova za učestvovanje na Naučno-stručnom skupu s međunarodnim učestvovanjem „Hrvati BiH – nosioci evropskih vrijednosti?“.

Naučno-stručni skup s međunarodnim učestvovanjem „Hrvati BiH – nosioci evropskih vrijednosti?“ bit će održan 16. i 17. marta 2017. godine u Hotelu „Grand“, u Neumu (Bosna i Hercegovina), u organizaciji Kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH prof. dr. sc. Dragana Čovića.

Suorganizatori skupa su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH (HAZU BiH), Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS), Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, te Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara.

Skup je organizovan u tri tematska područja, odnosno panela: 1. Historija, kultura i jezik Hrvata BiH, 2. Evropski put kao okvir za demokratizaciju BiH, 3. Ustavna i institucionalna ravnopravnost Hrvata kao temelj evropske BiH.

Pozivaju se svi zainteresovani autori da sažetke svojih radova pošalju do 10. januara 2017., a cjelovite radove do 10. februara 2017., na e-mail adresu info@euhrvatibih.ba. Pregled i selekciju radova vršit će međunarodni naučno-recenzijski odbor.

Detaljne informacije i uputstva o naučno-stručnom skupu dostupni su na web stranici  http://www.euhrvatibih.ba. Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski.