Saopćenja

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića

20.7.2017

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je dobrodošlicu predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću. Sagovornici su naglasili da su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. To potvrđuje zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na najvišem nivou, što doprinosi razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Sagovornici su pozdravili rad grupa prijateljstva u Parlamentarnoj skupštini BiH i Skupštini Crne Gore, koje mogu doprinijeti daljem razvoju odnosa dvije prijateljske države.         

Istaknuto je da postoji potreba za infrastrukturnim povezivanjem te za intenziviranjem ekonomske saradnje, posebno u području prehrambene industrije, turizma i građevinarstva.

Saradnja dviju zemalja je od velikog značaja i u procesima pristupanja Evropskoj uniji i NATO-u. Obje zemlje smatraju odnose sa susjedima strateškim prioritetom u svojoj vanjskoj politici, uz održavanje kontinuiteta i produbljivanja dobrosusjedskih odnosa.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a u ime člana Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovala savjetnica Diana Čekić.

2 FOTO GALERIJA