Saopćenja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio delegacije Saveza samostalnog sindikata BiH i sindikata iz Turske

28.12.2017

Predsjednik SSSBiH Ismet Bajramović, predsjednik turskog sindikata HAKIŠ Mahmut Arslan i predsjednik Konfederacije sindikata „Memursen” Ali Yalçin informisali su Izetbegovića o saradnji sindikalaca iz BiH i Turske.

Ta saradnja rezultirala je, uz ostalo, rekonstrukcijom zgrade Doma sindikata u Sarajevu, čiju obnovu su turski sindikati pomogli uz posredovanje TIKA-e.

Savez samostalnih sindikata BiH i turski sindikati najavili su da će i u narednom periodu raditi na zajedničkim projektima u okviru međunarodne saradnje. Dio aktivnosti bit će usmjeren i na pozivanje biznismena bošnjačkog porijekla koji žive u Turskoj da investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

Izetbegović je podržao sindikalnu saradnju i ukazao na važnost borbe za prava radnika. Naglasio je da je na tom planu potrebna sinergija sindikata i vlasti, s ciljem da društveno bogatstvo bude što pravednije raspoređeno, a ne skoncentrisano u rukama pojedinaca.

2 FOTO GALERIJA