Saopćenja

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović prisustvovao svečanom otvorenju Kancelarije Hrvatske privredne komore u Mostaru

9.4.2018

U svom pozdravnom govoru predsjednik Hrvatske privredne komore Luka Burilović kazao je kako ga iznimno raduje što je trgovinska razmjena između BiH i Hrvatske dosegla skoro 2 milijarde eura, te kako je neophodno iskoristiti sve veze naših dviju zemalja kako bi se ojačale veze i u regiji.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković govorio je o važnosti privrede za naše dvije zemlje, poručivši kako BiH ima prijatelja u Republici Hrvatskoj. Spomenuo je važnost robne razmjene koje ove dvije zemlje imaju, naglasivši važnost otvaranja kancelarija HPK i u Sarajevu i Mostaru.

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović kazao je kako je BiH zahvalna na svoj pomoći koju je Republika Hrvatska pružila BiH na njenom euroatlantskom putu. Istaknuo je i važnost osnaživanja privrednih veza, upravo kroz otvaranje privrednih, ali i konzularnih predstavništava.

Predsjednik Hrvatske privredne komore dodijelio je ovom prilikom priznanje hrvatskom članu Predsjedništva BiH akademiku Draganu Čoviću za izniman doprinos jačanju privrednih veza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

3 FOTO GALERIJA