Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić prisustvovao je obilјežavanju Dana Gatačke brigade i osveštenju spomenika poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Gacku

7.8.2018

Član Predsjedništva BiH prisustvovao je parastosu poginulim borcima u novom hramu Svete Trojice i položio cvijeće na spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Dr. Ivanić je podsjetio da je Hercegovački korpus Vojske Republike Srpske simbol snažnog otpora i borbe za slobodu, a da je Gatačka brigada bila jedna od najbolјih, ne samo u tom korpusu, već u cijeloj Vojsci Republike Srpske.

”Hercegovci, kao i Krajišnici, uvijek su bili simbol slobode i simbol snage. Zato su stalno dizali ustanke, bune, za slobodu su se borili, jer je sloboda najvrednija”, rekao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić.

Dr. Ivanić je rekao da je bila potrebna velika snaga borcima Gatačke brigade za držanje velikog prostora i pobjedu.

”Zbog toga vam još jednom veliko hvala. Najveća vrijednost Vojske Republike Srpske je što je spriječila pogrom civila i što je stvorila Republiku Srpsku. Dok Srba ima u BiH, bit će i Republike Srpske. A mi znamo kako ćemo Srpsku čuvati”, rekao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić.

5 FOTO GALERIJA