Saopćenja

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Koçem

14.11.2018

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç na samom početku sastanka istaknuli su dobre političke i privredne odnose dviju zemalja. Posebno je istaknut značaj intenzivne privredne saradnje i partnerskog odnosa dviju zemalja, u prilog čemu govore i iznimno pozitivni ekonomski pokazatelji u proteklom periodu.

Na susretu je razgovarano o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te je pritom hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović upoznao ambasadora Koça s nužnošću izmjene Izbornog zakona, istaknuvši kako je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim nivoima prioritet.

Ambasador Koç je ovom prilikom naglasio otvorenost za saradnju i nove projekte koji će dodatno učvrstiti prijateljske odnose naših zemalja, te kazao kako se u tom pogledu nada što skorijem potpisivanju revidiranog sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Turske i BiH.

Na kraju susreta sagovornici su izrazili nadu u nastavak uspješne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

3 FOTO GALERIJA