Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom

5.4.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o stanju u Bosni i Hercegovine i Turskoj u vezi s naporima koje dvije države čine na zaustavljanju širenja koronavirusa. Sagovornici su naglasili da se pandemija može pobijediti jedino zajedničkim i koordiniranim aktivnostima u cijelom svijetu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović zahvalio je na pomoći koju je Republika Turska među prvima pružila Bosni i Hercegovini. Predsjednik Erdogan je rekao da će se  pomoć Republike Turske nastaviti  u medicinskoj opremi neophodnoj za zaustavljanje širenja Covida - 19.

Predsjednik Erdogan je ocijenio poduzete mjere na sprečavanju širenja koronavirusa u Bosni i Hercegovini kao pravovremene mjere koje daju dobre rezultate. Također, predsjednik Erdogan je pozvao na jedinstvo i zajednički rad svih u Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije koronavirusa.