Saopćenja

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić primio je u radnu posjetu bivšeg predsjednika Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) i potpredsjednika Svjetskog saveza neurohirurga prof. dr. Kenana Arnautovića

28.6.2021

Prof. dr. Kenan Arnautović je informisao Nj.E. Željka Komšića o trenutnim projektima i planovima unutar BHAAAS-a, s obzirom da su u Mostaru od 24. do 27. juna održani 12. dani BHAAAS-a u BiH, kojima su prisustvovali svjetski doktori, profesori, naučnici i umjetnici.

Unapređenje saradnje bosanskohercegovačke dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama i akademske zajednice u BiH bila je, također, tema sastanka.

Razgovarano je i o političkoj situaciji u našoj državi i na Zapadnom Balkanu, te pandemiji koronavirusa i trenutnom stanju zdravstvenog sistema u BiH.

Prof. dr. Arnautović poklonio je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću Monografiju članova BHAAAS-a, koja je svečano promovisana na pomenutoj konferenciju u Mostaru. 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je zahvalnost zbog podrške koju dijaspora nesebično pruža našoj državi.

Bosanskohercegovačko-američka akademija nauka i umjetnosti je organizacija osnovana 2007. godine u St. Louisu s ciljem da poveže bosanskohercegovačke naučnike i pojedince istaknute u svojim stručnim oblastima, te da ojača saradnju sa domovinom Bosnom i Hercegovinom. 

5 FOTO GALERIJA