Saopćenja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio dobitnike novinarske nagrade 'Nino Ćatić'

30.7.2021

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je dobitnicima nagrade 'Nino Ćatić' i kazao kako ova nagrada ima izuzetan značaj jer čuva sjećanje na ličnost rahmetli Nine Ćatića, te predstavlja važan doprinos u zaštiti sveukupne istine o genocidu u Srebrenici.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović zahvalio je Udruženju 'Biti novinar' što organizira dodjelu ove nagrade, te prepoznaje rad i trud novinara koji izvještavaju o temi genocida u Srebrenici.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović bio je i ovogodišnji visoki pokrovitelj dodjele novinarske nagrade 'Nino Ćatić', koja bila dio zvaničnog programa obilježavanja 26. godišnjice genocida u zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica, a tema ovogodišnje dodjele bila je „Negiranje genocida – nastavak zločina“.

Delegaciju su činili Emina Hodžić, uime Udruženja 'Biti novinar', kao organizatora dodjele novinarske nagrade 'Nino Ćatić', te ovogodišnji dobitnici Nagrade –  Alma Arnautović u oblasti pisanog teksta, Miralem Ovčina u oblasti radijskog priloga i Ahmet Bajrić u oblasti fotografije.

3 FOTO GALERIJA