Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Vladimira Ulahoviča

20.6.2022

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je na početku ceremonije poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Ulahoviču. Konstatirao je da su ukupni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, te da predstavljaju dobru osnovu za daljnji razvoj saradnje.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, iskazana je namjera da se održi pozitivan trend i poveća nivo robne razmjene, koji trenutno iznosi oko 23 miliona eura. Finaliziranje ugovornih odnosa u oblasti carina i oporezivanja dodatno će ojačati i poboljšati bilateralne odnose, rečeno je na susretu.

Ambasador Bjelorusije je izrazio očekivanja da će vidni napredak u saradnji biti postignut već do novembra iduće godine, kada se obilježava 30 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Bjelorusije. 

Novoimenovani ambasador Ulahovič je na kraju ceremonije predaje akreditiva izrazio podršku napretku i razvoju Bosne i Hercegovine.

3 FOTO GALERIJA