Saopćenja

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se u Budimpešti sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom

24.1.2023

U okviru zvanične posjete Mađarskoj, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Budimpešti sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Sijarto, sagovornici su ocijenili da BiH i Mađarska nemaju otvorenih pitanja, te izrazili nadu da će dobri bilateralni odnosi biti temelj za dalje jačanje privredne, kao i drugih vidova saradnje. 

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je premijeru Orbanu na visokom stepenu političkog razumijevanja prema svima u BiH i regiji, podršci u domenu evrointegracija, kao i na značajnim projektima mađarske vlade u BiH, poput programa podrške poljoprivrednicima u Republici Srpskoj. 

Ovom prilikom, srpski član i predsjedavajuća PBiH Cvijanović je upoznala sagovornike o aktuelnim političkim prilikama u BiH, u svjetlu formiranja vlasti nakon održanih izbora u oktobru prošle godine.

6 FOTO GALERIJA