Saopćenja

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio odgovor na pismo kongresmena Michaela Turnera

6.3.2015

Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu je 26. februara 2015. godine zaprimila pismo kongresmena Michael Turnera upućeno članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću, te je isto putem Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine službeno dostavilo u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, odnosno Kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je kongresmenu Turneru uputio odgovor slijedećeg sadržaja koji će mu biti dostavljen putem Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, odnosno Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu:

“Cijenjeni g. Turner,

U vezi stavova iznesenih u Vašem pismu o pitanju razgraničenja BiH i Crne Gore, vjerujem da ste ih uputili na pogrešnu adresu. Rasprava po ovom pitanju odvija se u Parlamentarnoj skupštini BiH, pa bi stoga bilo primjereno da ste Vaše pismo poslali rukovodstvu i nadležnim tijelima Parlamentarne skupštine BiH.

Ukoliko ste, unatoč prethodno navedenoj činjenici, odlučili da ipak pišete Predsjedništvu BiH, onda ste se trebali obratiti predsjedavajućem Predsjedništva BiH gosp. Mladenu Ivaniću koji predstavlja ovu instituciju.

Naravno, postoji mogućnost da ste pismo naslovili na mene jer Vam je sugerirano da ja osobno stojim iza inicijative pokrenute u Parlamentarnoj skupštini BiH koja traži preispitivanje sporazuma o granici.  Oni koji su Vas eventualno usmjerili prema meni su očigledno pogriješili.”