Saopćenja

Poruka saučešća predsjedavajućeg dr. Dragana Čovića, u ime Predsjedništva BiH, francuskom predsjedniku Hollandeu i narodu Francuske

14.11.2015

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje terorističke napade koji su se dogodili u srcu Evrope, u Parizu, gdje je ubijeno preko 150 osoba.
„Ovaj podli, kukavički i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi nije udar samo na Pariz i Francusku, već na cjelokupno čovječanstvo i demokratiju.

Ne smijemo podleći strahu i panici, nego ojačati svoju odlučnost da se nikada ne prestanemo boriti protiv terorizma. Samo zajednički, snažno, ujedinjeni, koristeći sva raspoloživa sredstva, moramo spriječiti u budućnosti ovakve i slične događaje.

Izražavamo saučešće s boli i patnjama porodica poginulih i ranjenih, te cjelokupnim bratskim narodom Francuske u ovim teškim trenucima“, stoji u poruci saučešća koju je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, u ime Predsjedništva BiH, uputio predsjedniku Francuske Françoisu Hollandeu i narodu Francuske.