Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidarija

10.8.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović zahvalio je ambasadoru Heidariju na njegovom značajnom doprinosu unapređenju dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa dvije države.

Naglašeno je da postoje potreba i realne mogućnosti za dalji razvoj, prije svega ekonomske saradnje. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović je rekao da postojeći dobri međudržavni i politički odnosi treba da rezultiraju povećanjem trgovinske razmjene. Ambasador Heidari potvrdio je opredjeljenje Irana za razvoj svestranih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Razgovarano je i o borbi protiv COVID-19. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović izrazio je saučešće porodicama žrtava pandemije u Iranu, kao i nadu da će obje države u najskorije vrijeme prevazići trenutno stanje uzrokovano širenjem koronavirusa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović je ambasadoru Heidariju poželeo sreću i uspjeh na ličnom planu i budućem poslovnom angažmanu.

2 FOTO GALERIJA