Saopćenja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio gradonačelnika Novog Pazara Nihada Biševca

1.12.2021

Gradonačelnik Novog Pazara Biševac informisao je člana Predsjedništva BiH Džaferovića o aktuelnoj situaciji u Novom Pazaru, kao i o aktivnostima na saradnji grada Novog Pazara sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Posebna tema razgovora bio je značaj uspostave Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, koji će biti otvoren u narednom periodu, na osnovu prijedloga člana Predsjedništva BiH Džaferovića koji je odobrilo Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva BiH Džaferović podržao je jačanje svih oblika saradnje između Novog Pazara i bosanskohercegovačkih vlasti, bilo da je riječ o ekonomskoj, kulturnoj, obrazovanoj, sportskoj ili drugoj razmjeni i saradnji.

Istaknuo je da su veze između Bosne i Hercegovine i Sandžaka jako važne, jer bošnjački narod živi i u Bosni i Hercegovini i u Sandžaku, poštujući činjenicu da su Bosna i Hercegovina i Srbija dvije zasebne države.

Član Predsjedništva BiH Džaferović kazao je da će nastaviti raditi na jačanju saradnje kroz bilateralne odnose između Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i kroz rad sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u Novom Pazaru i Uredom za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća.

Osim gradonačelnika Novog Pazara Biševca, delegaciju su činili predsjednica Skupštine grada Amela Šemsović Halilović, član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

 

2 FOTO GALERIJA