Saopćenja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafu Sentopa

26.4.2022

Razgovarano je o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske, za koje je konstatovano da su izuzetno dobri i prijateljski, te da ih treba nastaviti jačati i razvijati na dobrobit naroda obje zemlje.

Predsjedavajući Džaferović je podcrtao da Republika Turska ima stabilizirajući utjecaj u Bosni i Hercegovini i u cijeloj regiji.

Predsjedavajući Džaferović je kazao da je izuzetno bitna podrška koju Republika Turska kao članica NATO-a daje evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Tema razgovora bila je sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini i regiji, sa naglaskom na posljedice ruske agresije na Ukrajinu na stabilnost Bosne i Hercegovine i ovog dijela Evrope.

Istaknuto je da poštovanje Dayonskog mirovnog sporazuma i 27 godina njegove implementacije, što znači poštovanje državnih institucija i njihovih ovlasti, predstavlja jedinu mapu puta koja garantuje mir i stabilnost.

4 FOTO GALERIJA