Saopćenja

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović primio načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnika Senada Mašovića

1.12.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović razgovarao je danas sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem o aktuelnostima, težišnim zadacima, te ključnim izazovima s kojima se suočavaju Oružane snage BiH.

Na početku sastanka, član Predsjedništva BiH dr. Bećirović iskoristio je priliku da generalpukovniku Mašoviću čestita Dan Oružanih snaga BiH, naglasivši da su Oružane snage BiH simbol jedinstva u našoj državi.

Generalpukovnik Mašović informisao je člana Predsjedništva BiH dr. Bećirovića o budućim aktivnostima Oružanih snaga BiH, kao i o procesu snaženja njihove interoperabilnosti, te operativnih sposobnosti.

Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović istakao je da su Oružane snage BiH primjer uspješnih reformi, te da su u svijetu prepoznate kao značajan partner međunarodne sigurnosti. Izrazio je punu podršku razvoju i modernizaciji Oružanih snaga BiH.

Na sastanku se također razgovaralo o potrebnim dostatnim izdvajanjima za odbranu, uključujući i za poboljšanje statusa pripadnika Oružanih snaga BiH, s obzirom da se suočavaju sa neadekvatnim budžetskim okvirom, zatim o implementaciji Programa reformi, kao i o drugim pitanjima iz oblasti Oružanih snaga BiH.