1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića sa predsjednikom Crne Gore

2.6.2006

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić složio se sa Predsjednikom Crne Gore da bi bila veoma dobra poruka ukoliko bi sve zemlje našeg regiona bile prve koje će priznati Crnu Goru
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman TIHIĆ tokom drugog dana Regionalnog samita šefova država jugoistočne Evrope i UNESCO-a koji se održava 01. i 02. juna 2006. godine u Opatiji (R Hrvatska) susreo se sa predsjednikom Crne Gore g. Filipom Vujanovićem.

Predsjednik Vujanović naglasio da bi Crna Gora posebno cijenila ukoliko bi Bosna i Hercegovina bila među prvim državama koje će priznati nezavisnost Crne Gore.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić složio se sa Predsjednikom Crne Gore da bi bila veoma dobra poruka ukoliko bi sve zemlje našeg regiona bile prve koje će priznati Crnu Goru.

Predsjedavajući Tihić je iznio da će narednih dana po ovom pitanju izvršiti potrebne konsultacije u Bosni i Hercegovini i regionu.

Predsjednici Tihić i Vujanović podvukli su interes dvije države za što kvalitetnije uređenje međusobnih odnosa, posebno u domenu koji se odnosi na svakodnevni život građana dviju zemalja.

Predsjednici Tihić i Vujanović razmjenili su mišljenja o najznačajnijim pitanjima situacije u regionu.

Foto galerija