1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića sa generalnim sekretarom Vijeća Evrope

2.6.2006

Generalni sekretar Vijeća Evrope izrazio zabrinutost zbog nedavnog neusvajanja predloženih ustavnih amandmana u Paralamentu Bosne i Hercegovine
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman TIHIĆ tokom drugog dana Regionalnog samita šefova država jugoistočne Evrope i UNESCO-a koji se održava 01. i 02. juna 2006. godine u Opatiji (R Hrvatska) susreo se sa generalnim sekretarom Vijeća Evrope g. Terry Davisom.

Predsjednik Tihić upoznao je generalnog sekretara Davisa sa aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini sa posebnim akcentom na reforme koje naša zemlja provodi na putu prema Evropskoj Uniji.

Generalni sekretar Vijeća Evrope izrazio zabrinutost zbog nedavnog neusvajanja predloženih ustavnih amandmana u Paralamentu Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je predloženi paket ustavnih amandmana osnova za nastavak reformi u Bosni Hercegovini i dalje približavanje naše zemlje Evropskoj Uniji.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i generalni sekretar Vijeća Evrope razmjenili su mišljenja o najznačajnijim pitanjima situacije u regionu, i odbacili bilo kakvo dovođenje u vezu pitanja statusa Kosova sa državom Bosnom i Hercegovinom.

Foto galerija