1., 2. i 3. saziv Predsjedništva BiH ( 1996. - 1998. ; 1998. - 2002. ; 2002. – 2006.)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić u zvaničnoj posjeti Državi Katar; posjeta Katarskom univerzitetu

7.6.2006

Tokom susreta razgovarali su o komunikaciji među religijama u svijetu, multireligijskoj saradnji radi boljeg svjetskog poretka i razvitka civiliziranijeg društva i mišljenja
 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić predvodi bosankohercegovačku delegaciju u zvaničnoj posjeti Državi Katar. Pored predsjedavajućeg Tihića u delegaciji su predstavnici kabineta članova Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića i Borisalava Paravca, te predstavnici FIPA-e, i Udruženja privrednika BiH.

Predstavnici bh delegacije posjetili su Katarski univerzitet, gdje ih je dočekala rektorica, predsjednica Univerziteta Sheikha Abdulla Al-Misnad.

Ovaj Univerzitet je prva obrazovna institucija u arapskom svijetu gdje je žena predsjednica. Sheikha Al-Misnad istakla je da emir Katara NJ.V. Sheikh Hamad bin Khalif Al Thani također podržava i insistrira na obrazovanju žena i uključivanju u društveni život, što se pokazuje i na primjeru Univerziteta.

Tokom susreta razgovarali su o komunikaciji među religijama u svijetu, multireligijskoj saradnji radi boljeg svjetskog poretka i razvitka civiliziranijeg društva i mišljenja. Na Univrzitetu se školuju i bosankohecegovački studenti koji su, po riječima Sheikhe Al-Misnad, najbolji ambasadori BiH, jer pokazuju izuzetne rezultate.

Predsjedavajući Tihić je napomenuo da bosankohercegovački muslimani kao autohtoni evropski narod također trebaju razvijati toleranciju i međureligijsku saradnju.

Rektorica Sheikha Al-Misnad podržala je BiH na njenom putu u bolju budućnost.

Foto galerija